Balıkesirspor son haftalardaki kötü gidişine Adanaspor deplasmanın da son vererek çok önemli bir 3 puan aldı ve yüzümüzü güldürdü. Çok önemli diyorum çünkü son 2 maçtan mağlubiyet ile ayrılan Balkes bir anda zirveden uzaklaştı. Adanaspor maçı işte bu yüzden çok önemliydi. Elbette lig uzun bir maraton fakat zirve için tamam mı? yada heycana devam mı? maçlarından birine çıktık. Öyle bir 3 puan ki bu bizi hem yukarılarda tutacak hem de bozulan moral ve motivasyonumuzu ve özgüvenimizi arttıracak.
Önümüzdeki haftaya baktığımız da 28 puanlı lider Orduspor, evinde hiç yenilmeyen zorlu 1461 Trabzon deplasmanına giderken, puan kaybetme olasılığı çok yüksek. 2. Sırada ki 26 puanlı Ankaraspor Bay takım olurken,3. Sıradaki İ.B.Belediye son haftaların flaş takımı Denizli deplasmanına gidecek. Böylelikle Balkes’in Mersin İdmanyurdu’nu yenmesi durumunda 27 puan la 2.sıraya yükselme olasılığı belirdi.
Genel tabloyu özetledikten sonra gelelim maç analizine;
Kart cezalısı olan, oyunun defansif yönünü iyi oynayan Rıza ve Ertuğrul’un eksikliğini kara kara düşünürken. Bir diğer önemli oyuncumuz Kalecimiz Ahmet Şahin’in de kadro dışı olduğunu duyarak adeta şok olmuştuk. Allahtan Adanaspor cephesinin de cezalı ve sakat oyuncularının fazla olması bizleri ümitlendiriyordu.
Maçın hemen başında suskun golcü Karikari’nin attığı gol ile öne geçtik. Kaptan Reisin akıl dolu vuruşu ile farkı ikiye çıkartarak devreyi kapattık. İkinci yarıda yenilen gole jet hızıyla cevap veren Karikari önemli bir hata yaparak golden sonra formasını çıkarttı ve sarıyı gördü. Bu harekete haftalardır gol atamamasının bir patlaması gibi bir yakıştırma yapanlar olabilir. Ben bunu asla kabul etmiyorum. Profesyonel futbolcu aptalca kart görmez. Görürsen böyle atılır ve takımını önemli Mersin İdmanyurdu maçında yanlıız bırakırsın.(Burada bir not; öne geçen tüm profesyonel futbolcular,maçı kazanmak adına zaman geçirme yollarına başvurabilir,tıpkı Şanlıurfaspor’un futbolcularının yaptığı gibi. Futbolun doğasında olduğunu unutmamak gerekir.)
Eksiklerin yerine görev alan Kaleci Emrullah , Hasan ve özellikle Deniz istenilenleri yaparken, geçtiğimiz hafta cezaları nedeni ile forma giyemeyen iki bek oyuncumuz Caner ve İsmail performanslarından uzaktı.Özellikle oyunun son bölümlerinde İsmail’in çok zorlandığını gördük. Hele maçın son dakikalarında yaptığı hata bir çuval inciri berbat edebilirdi. Birde rakibi eksik yakaladığımız ve gol kaçırma yarışına girdiğimiz pozisyonlar vardı ki,hop oturduk hop kalktık. Hakemin son düdüğü ile rahat bir nefes aldık.
Çok şükür ki Balıkesirspor Resmi İnternet Sitesi bu yıl açıklamaları ve bilgilendirmeleri ile tüm kamuoyunu haberdar etmeye başladı. Özellikle Kalemizi başarı ile koruyan Ahmet Şahin’i verdiği rapor ile kadro dışı bırakan Teknik heyet’in bunu gerekçeleri ile kamuoyuna açıklaması gerekmektedir. Aksi halde yenilecek hatalı goller ve olası puan kayıpları ile bu karar tartışılacak ve hedefte Teknik heyet olacaktır. Benden söylemesi.
Bir diğer önemli konu, Ziraat Türkiye Kupasında, Balıkesir Atatürk Stadyumunda ülkemizin 4. Büyüğü Trabzonspor’u ağırlayacak olmanın heyecenını şimdiden hissetmeye başladık.Hayırlısı olsun.
Bu yazı 776 kez okundu.





Yorumlar
Geri Dönüş için yorum yapılmamış